BREAKING

Νοεμβρίου 10, 2016

Οι ελλείψεις καθηγητών μουσικής...φαλτσάρουν τις μελωδίες των μαθητών


Για ακόμη μια φορά οι μαθητές του μουσικού σχολείου Βόλου πραγματοποίησαν δυναμική διαμαρτυρία μετά μουσικής στο κέντρο του Βόλου. Οι ελλείψεις καθηγητών μουσικής και μάλιστα σε βασικά μαθήματα εξοργίζουν για ακόμη μια χρονιά τους μαθητές αφού είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες χωρίς όμως τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, κάθε εβδομάδα χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες οργάνων, λόγω των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε όργανα όπως στον ταμπουρά, πιάνο, σαξόφωνο,κιθάρα και ευρωπαϊκά κρουστάΤην ίδια ώρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται από την αγορά βιβλίων για ατομικά όργανα που δεν παρέχονται από το Υπουργείο. Σύμφωνα με τους μαθητές «αυτά τα βιβλία κοστίζουν από 25 έως 30 ευρώ το κάθε ένα. Δεν είναι αμελητέο το ποσό».

Οι μαθητές  διαμαρτύρονται επίσης για τη μη πιστοποίηση των διδακτικών ωρών μουσικών μαθημάτων με αναγνωρισμένα πτυχία θεωρίας και αρμονίας. «Για να πάρουμε πτυχίο θα πρέπει να πληρώσουμε σε ωδείο, ενώ τη γνώση την παίρνουμε στο σχολείο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.  Οι μαθητές ζητούν μοριοδότησή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε σχολές μουσικολογίας.Αντιπροσωπεία τους παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους, στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η κ Κολυνδρίνη επικαλούμενη και της ιδιότητα του εκπαιδευτικού δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση των αιτημάτων τους στο υπουργείο. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν σ ένα απο τα καλύτερα μουσικά σχολεία της χώρας και με δεκάδες διακρίσεις σε φεστιβάλ και διεθνής διαγωνισμούς. 



Πηγή: thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου